Chili Con Carne

Posted on 12 November 2008

0



Pikant!

20081112-dsc_3484

Chili Con Carne

Ingredienten

– 1 blik rode bonen (afgespoeld en uitgelekt
– 250 gram gehakt
– 1 rode paprika (in reepjes)
– 1 groene spaanse peper (versneden / zonder zaadjes), met zaadjes = PIKANT
– 1 ajuin (fijngesnipperd)
– 1 blik tomatenblokjes (of 3 verse tomaten)
– 2 teentjes knoflook (geperst)
– olijfolie
– peper en zout
– 1 laurierblad
– cayennepeper

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een kookpan en bak hierin het gehakt. Voeg de paprika, het pepertje, de ajuin, het laurierblad en de knoflook toe en laat alles even meebakken. Voor een pikantere versie kan je de zaadjes van het pepertje ook toevoegen. Voeg de tomatenblokjes toe en eventueel wat water en breng aan de kook. Laat het geheel 20 minuutjes zacht pruttelen. Doe er de rode bonen bij en laat nog 10 minuutjes sudderen. Verwijder het laurierblad en breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Lekker met stokbrood. 

Dit recept heb ik ergens van ‘t net geplukt…

Advertisements
Posted in: Algemeen